0 Flares 0 Flares ×

Regelmatig stellen mensen mij de vraag waarom iemand die politieke wetenschappen heeft gestudeerd in de online marketing is beland. Het wordt niet gezien als de meest logische keuze voor een politicoloog om in deze branche aan de slag te gaan. Voor mij ligt dat anders. De reden waarom ik geïnteresseerd ben in politiek is min of meer vergelijkbaar met waarom ik marketing interessant vind. Het gaat beide over keuzes en het beïnvloeden daarvan.

Moderne politici hebben evenveel met marketing van doen als de gemiddelde ondernemer. Door een minder sterke nadruk op ideologie en minder loyaliteit van de achterban maakt slimme marketing steeds vaker het verschil in de verkiezingsstrijd. Geert Wilders zou het bijvoorbeeld goed doen als marketeer. Met handige one-liners en het inspelen op de actualiteit weet hij als geen ander mensen aan zich te binden. Het zijn marketingtrucs die veel bedrijven ook gebruiken. Trucs waar de meeste mensen al lang genoeg van hebben. Politici komen er echter nog steeds mee weg.

Ondanks dat ik het marketingspelletje razend interessant vind heb ik er altijd een dubbel gevoel bij. Zowel de marketing in de politiek als in het bedrijfsleven voelt vaak als goedkope trucs. Iets waar ik zelf niets mee heb. Ik wil op een eerlijke en transparante manier producten in de markt zetten. Maar hoe?

Het antwoord op die vraag is voor mij inbound marketing. Het is een stuk effectiever dan traditionele marketing. Bovendien biedt inbound marketing niet alleen waarde voor het bedrijf dat het toepast maar ook waarde voor de klant. De laatste is normaliter het ‘slachtoffer’ van marketingcampagne’s. Met inbound marketing wordt de klant met waardevolle informatie naar een winkel of website getrokken. Dat is marketing waar een bedrijf trots op kan zijn.

Inbound marketing is de manier waarop ik mijn brood wil verdienen. Ik wil bedrijven helpen om deze mooie manier van marketing in te zetten. Een methode om klanten te interesseren voor uw product of dienst door middel van goede informatie. Het is een aanpak die ik als politicoloog ook graag in de politiek terug zou zien: mensen overtuigen op basis van degelijke informatie. Een eerlijk verhaal waar mensen wijzer van worden. Daar draag ik graag aan bij. Met trots.

Eigenaar van MDC Media. Enthousiaste zelfstandig ondernemer. Inbound marketeer en politicoloog.

Twitter LinkedIn Google+ 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Buffer 0 0 Flares ×